Only an administrator can add new users.

Tvarožník. Tvarohový dort. Dort šampionů.

Tvarožník. Tvarohový dort. Dort šampionů.

Kokyna Z deníčku Adélky 0 comments by

Nevěděla jsem, jak dnešní recept nazvat a tak si každý může vybrat. Ale myslím, že Dort šampionů to vystihuje nejlépe.

SUROVINY:

na těsto:

70 g lupinové mouky

70 g ovesných vloček (klidně může být i pohanková nebo rýžová mouka, ale já jsem měla celkem vybrakovanou ledničku, takže smůlička)

1 vejce

prášek do pečení

odměrka proteinu (ale nemusí být)

 

na tvarohovou vrstvu:

dvě vaničky tvarohu – doporučuju tučný, ale pokud jsou vaše makra skoupá, tak tam rubněte klidně i nízkotučný

jedno vejce

pár kapek flavdrops

tekuté arašídové máslo (nemusí být arašídové, a klidně to může být třeba nutela)

POSTUP:

Smícháme suroviny na těsto (které bude vypadat trochu jako nějaká kejda, ale vydržaj pioněr)

unnamed-4

unnamed

Smícháme suroviny na tvarohovou část kromě arašídového másla

unnamed-2

Do pečící formy vlijeme těsto, na to tvaroh a jakoby žiháme, s vidličkou a jemně smícháváme těsto a tvaroh, protože je to esteticky velmi příjemné. Nakonec to samé uděláme s máslem. Pečeme asi 30 minut na 200 stupňů (ale ruku do ohně bych za to nedala).

unnamed-3

Vůbec netuším, jak se tam dostaly ty kvadráky. Fakt ne.

Užíváme si obdivné pohledy, plácání po ramenech a lajky.

unnamed

P.S. Ptáte se, proč peču v alobale, když každá normální hospodyňka používá pečíčí papír? No, nic jiného po ruce nebylo.

P.S.2 Foodblogerka ze mě nebude. Mohlo by to být více čačí :(.

P.S. Ale filtry na Instagramu dokážou všechno, i změnit formu. 

 

 

 

About author

Related articles

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment

Napsat komentář